Poslovni susret uspješnih preduzeća Bear područja

U Tešnju je juče održan susret u kojem su učešće uzeli opštine Teslić, Tešanj i Žepče sa predstavnicima najuspješnijih preduzeća sa područja ove tri opštine koje čine BEAR područje. Sastanak je organizovao bonitetna kuća Bisnode BiH koja je najuspješnijim preduzećima uručila sertifikate bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu izuzetnog kvaliteta poslovanja, koje u BiH može imati samo 3,8% od ukupnog broja aktivnih kompanija koje predaju završne godišnje izvještaje.

 

Sastanku je prisustvovao načelnik opštine Teslić, Milan Miličević koji je predstavio razvojne planove koje Opštinska uprava realizuje u podršci preduzećima sa područja opštine Teslić.

“Opština Teslić je imala čast i zadovoljstvo da sa opštinama Tešanj i Žepče bude svrstana u područje poslovne izvrsnosti. U proteklih sedam godina međuopštinska saradnja je uvijek bila na visokom nivou i namjera nam je da se nastavi i ubuduće, posebno ovakvim zajedničkim nastupima, kojima se promoviše pozitivni rezultat privrednih subjekata. Svojim radom i aktivostima koje provodimo Opština Teslić dokazuje svoju opredijeljenost razvoju privrede i stvaranju poslovnog okruženja koje pogoduje razvoju postojećih poslovnih aktivnosti i privlačenju novih investicija” – rekao je Miličević.

Na području opštine Teslić 219 kompanija je predalo završne račune Agenciji APIF za 2018. godinu. Ove kompanije se ostvarile prihod od gotovo 316 mil. KM, preko 25 mil. KM dobiti a zapošljavaju 4.628 osoba. 24% ovih kompanija su bonitetno izvrsne, i one ostvaruju 57% prihoda i 60% dobiti kompanija u Tesliću a zapošljavaju 51% od ukupnog broja zaposlenih u ovoj opštini.

Najčitanije